Search This Blog

Layan Memancing Di Lombong

 Gambar 1: Peralatan Memancing....cukup semua macam nak tangkap semua ikan kat lombong tu jek


 Gambar : Mangsa pertama dapat dinaikkan...lampam pon lampamlaaa


Gambar 3: Lagi mangsa dapat dinaikkan....fuhhh layannnn

Hari minggu, hujan renyai-renyai sekitar area puchong dah Seri Kembangan. Tapi sebab dah kemaruk nak memancing, sanggup jugalaa gi jelajah lombong area Puchong. Peralatan semua disiapkan, bersama rakan kemaruk memancing Badaq, kitaorang pon menjelajah la ke lombong. 

Badaq boleh dikategorikan pemancing tegar jugak laa, penuh kelengkapan dia bawak, hampir tak muat satu keta kelengkapan dia, aku pon tumpang semangkuk jek ekekekeke....sampai lokasi, layan carik umpan dulu..umpan lak dari jenis udang, sauk je kat tepi lombong..

Dan mulalah aksi memancing, mangsa yang pertama adalah lampam, dan yang kedua adalah talapia... so pada malam tersebut kami layan lampam dan talapia. Ok la juga untuk wat lauk kat dapur..

ok la kot untuk setakat nie, kalu ada lagi jalan2 cari ikan aku update lagi kat sini

8 comments:

  1. Ok..lagi 2 minggu lagi kita set lagi...sebab minggu depan ko balik kampungkan...kiter buru ketutu lak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau pi mancing nak ikut boleh?? Nk belajar la dari otai2 huhuu.. :D

      http://timetravelafif.blogspot.com/2014/11/jordan-part-3-amman-citadel-and-roman.html

      Delete
  2. beresss....nanti aku survey equipment best2 skit...kasik pasang loceng besar giler punyer, baru la dengar joran kena tarik ikan....ekekekeke

    ReplyDelete
  3. Aku pun nak carik mesin 1 lagi nie.. nanti kite gi sama2...

    ReplyDelete
  4. beressss....

    weh badaq anak haruan itu hari idup lagi tak?aku ingat nak carik satu blower buble gak laa, nak amik anak ikan yang best2 skit bela kat umah...kalu menjadi leh masuk kat kolam aku nanti...ekekekkee

    ReplyDelete
  5. Sihat wal lepat liat

    ReplyDelete
  6. pergghhh siap dok jadi lepat towww....ko dah goreng kaa??

    ReplyDelete

TQ for commenting in my blog...very appreciate your comment..I will publish your comment after some quick moderation to ensure no sensitive issue being posted...TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...